maanantai 28. tammikuuta 2013

Kotia kohti

Matkamme Rotterdamista tänne Helsingborgiin on sujunut hyvin. Pohjanemerellä ei merenkäynti ollut yhtä voimakasta kuin toiseen suuntaan mennessämme - edes minä en ollut merisairas. Saavuimme Helsingborgiinb eilen sunnuntaina vähän puolenpäivän jälkeen, mutta lastaus alkoi vasta tänä aamuna. Niinpä miehistöllä oli hieman tervetullutta vapaa-aikaa. Vietimme myös laivan päällikön ja puolimatruusin syntymäpäiviä, kaikille tarjottiin kakkukahvit.

Keinuva laiva Pohjanmerellä - menomatkalla merenkäynti oli paljon kovempi, mutta kuvat jäivät merisairauden takia ottamatta.
Luotsi on juuri noussut Marjattaan Helsingborgia lähestyessämme ja luotsikutteri suuntaa pois.
Tunnelma laivalla on odottava. Suuri osa miehistöstä on Tornioon saapuessamme vaihtovuorossa, ja he pääsevät torstaina muutamaksi viikoksi viettämään vapaata. Moni laskee jo päiviä, ellei suorastaan tunteja, kotiin pääsyyn ja perheen sekä ystävien tapaamiseen.

Käväisin eilen illalla taas maissa, tällä kertaa yksikseni. Helsingborgissa, toisin kuin Rotterdamissa, satama on kävelymatkan päässä keskustasta. Lumisateessa vanha Ruotsin ja Tanskan rajakaupunki oli joulukorttimaisen kaunis.

Kärnan, Helsingborgin linnoituksen vanhin rakennelma, pystytetty noin 700 vuotta sitten.
Anteeksi sisäpiirihuumori julkisessa blogissa, mutta tämän ruotsalaisen tienviitan kuva minun täytyy laittaa esiin eräiden sukulaisteni huvitukseksi.

Päällikkö ilmoitti juuri, että matka jatkuu noin tunnin kuluttua. Ennen kotimaahan paluuta pääsen vielä seuraamaan ainakin pelastusharjoituksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti