perjantai 25. tammikuuta 2013

Maisemia ja satamia

Tätä kirjoittaessani Marjatta on Rotterdamissa. Romumetallin lastaus on juuri päättymässä ja miehistö valmistelee satamasta lähtöä. Olemme siis jo paluumatkalla, Terneuzen oli reitin kaukaisin paikka Torniosta katsoen. Yhtä ja toista olen ehtinyt jo hyttini ikkunasta, kannelta ja komentosillalta näkemään. Seuraavassa hieman kuvasatoa.

Jään reuna Merenkurkussa.

Muita laivoja on näkynyt lähes koko ajan. Tämä Transreel tuli vastaan Ruotsin rannikolla Gotlannin pohjoispuolella (muistaakseni).
Auringonlasku Ruotsin rannikolla.
Aurinkoinen talvipäivä Terneuzenissa. Taustalla näkyvä vihreärunkoinen alus, Eken, saapui satamaan yhtä aikaa Marjatan kanssa. Eken purjehtii Färsaarten lipun alla - eksoottista!
Rotterdamin satama on itsessään jo nähtävyys. Kyseessä on Euroopan suurin satama, ja yksi maailman suurimmista. Se on helppo uskoa - laivoja, satamaproomuja, hinaajia ja muita aluksia on jatkuvasti tulossa ja menossa. Ympärillä näkyy valtavia nostureita ja muita satamalaitteita silmänkantamattomiin. Romumetallin lastaus on myös varsin äänekästä.

Järeämmän luokan nosturi Rotterdamissa.

Rotterdamin satamassa riittää mielenkiintoista katseltavaa, mutta kauniiksi ei sitä voi sanoa.

Ehdin käväistä myös maissa Rotterdamin kaupungissa - todellakin vain käväistä. Suomalaisen merimieskirkon henkilökunta tuli käymään Marjatalla, ja kuljetti halukkaat edestakaisin. Aikaa maissa oli vain pari tuntia, ja laituristamme Rotterdamin keskustaan on matkaa noin 30 kilometriä. Kulttuurimatkailuun ei siis valitettavasti juuri ollut aikaa - tai ehkä sellaiseksi voi laskea "maaoluiden" juomisen, kun seuranani oli pitkän uran tehnyt merimies joka muisteli ensimmäisiä Rotterdamin vierailujaan yli 30 vuotta sitten. Paikalliseen merimuseoon en valitettavasti ehtinyt.

Rotterrdamin suomalaisen merimieskirkon aula, kuvassa sosiaalikuraattori Eeva-Maria Ranta. Pahoittelen heikkoa kuvanlaatua, mukanani oli vain kännykkäkamera.

Seuraava satamamme on Helsingborg, jonne saavumme luultavasti ylihuomenna sunnuntaina. Kirjoitan lisää sieltä, tai jos tietoliikenneyhteydet sallivat, jo aiemmin mereltä.

Loppuun vielä leikkimielinen kuva-arvoitus, oikean ja parhaan vastauksen antajille lupaan leikkimielisen palkinnon.

Mitä mahtaa olla kuvassa?

2 kommenttia:

  1. Leikkimielisen aivojumpan tuloksena arvauksemme on Lentävä Hollantilainen.
    t. Räsäset

    VastaaPoista
  2. Se on selvästikin ohikulkeva loistoristeilijä.
    Jukka-eno

    VastaaPoista