torstai 17. tammikuuta 2013

Laiva on lastattu...

...huomenna. Nosturi siirtää parhaillaan teräsrullia Marjatan lastiruumaan. Huomenna on valmista, ja päästään matkaan.

Marjatta lastiluukut avoinna. Etualalla vasemmalla terästä ja satamanosturi.

Saavuin alkuillasta tänne Tornioon Röyttän satamaan, jossa Marjatan päällikkö toivotti minut tervetulleeksi ja esitteli laivan. Sain myös kuulla häneltä tarkemmin, minne oikein olemme menossa. Suomalainen raakateräs, joka täällä lastataan, viedään jatkojalostettavaksi Terneuzeniin Alankomaihin. Matka sinne kulkee joko Tanskan ympäri tai Kielin kanavan kautta, asiaa ei vielä ole päätetty.

Terneuzenissa ollaan ensi viikon tiistaina 22.1., elleivät sää- tai jääolosuhteet ole poikkeuksellisen hankalat. Sieltä siirrytään Rotterdamiin, Alankomaiden ja koko Euroopan suurimpaan satamaan, jossa lastataan metalliromua Tornion terästehtaan raaka-aineeksi. Paluumatkalla pysähdytään myös Helsingborgissa Ruotsissa. Rotterdamissa ja Helsingborgissa on luultavasti myös mahdollisuus pistäytyä maissa, mutta aikaa kaupunkeihin tutustumiselle ei valitettavasti kovin paljoa jää. Takaisin Tornioon tullaan luultavasti seuraavan viikon tiistaina tai keskiviikkona, siis 29. tai 30. tammikuuta.

Matkaan päästään siis huomenna, ja huomenna myös minä aloitan varsinaisen dokumentointityöni. Osan laivaväestä ehdin jo tavata, ja he suhtautuivat varsin positiivisesti ajatukseen työnsä dokumentoinnista. Se onkin tärkeää - nykydokumentoinnin välttämätön edellytys on dokumentoitavan yhteistyö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti